Της Ειρήνης Παπουτσή

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας // LarissaPress

Κοντά 10 μήνες μετά το πέρασμα του Daniel από τη Θεσσαλία και το οδοιπορικό της LarissaPress στην Κάρλα αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής, με τη δύναμη της εικόνας να καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί και τα όσα «ξέθαψε» η υποχώρηση των υδάτων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου αλλά και η σταδιακή επαναλειτουργία των αντλιοστασίων έκαναν… μερικώς το θαύμα τους, με τα νερά να υποχωρούν σε μεγάλη έκταση, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το μέγεθος της καταστροφής, ενώ αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, κυψέλες μελισσιών, σάπιες και διαλυμένες σωληνώσεις άρδευσης, πινακίδες οχημάτων και σήμανσης και ό,τι άλλο σκουπίδι μπορεί να βάλει ο νους του καθενός ήρθαν στην επιφάνεια, την ώρα που η ζωή δείχνει να επιστρέφει στον μέχρι πρότινος ταμιευτήρα, που λόγω των πλημμυρών «ξανάζησε» την παλιά του αίγλη, ως λίμνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περί τα 45.000 στρέμματα παραμένουν βυθισμένα στο νερό και τη λάσπη, ενώ μεγάλη μάχη πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της προσβασιμότητας, αφού πολλοί καλλιεργητές αδυνατούν να προσεγγίσουν μήνες μετά τα χωράφια τους, με την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων να αποτελεί προτεραιότητα, μα και στοίχημα για τις αρχές.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δρόμος Αχίλλειο – Καλαμάκι δόθηκε σε χρήση, παρουσιάζοντας ωστόσο προβλήματα με «νεροφαγώματα», λακκούβες και μικροκαθιζήσεις σε πολλά σημεία του.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: https://www.larissapress.gr/2024/07/07/ypsiles-thermokrasies-kai-antliostasia-adeiazoun-tin-karla-apokalyptikes-eikones-meta-tis-plimmyres-foto-vinteo/

Προηγούμενο άρθροΣτο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Χ. Δούκας – Συναντήθηκε με τον Δ. Κουρέτα (φωτό)
Επόμενο άρθροΖαγορά: Σε καρότσα αγροτικού η μεταφορά βαριά τραυματισμένου ασθενή – Τι απαντά η 5η ΥΠΕ