Η ντροπαλή Ελισάβετ γοητεύτηκε από το πάθος του Φίλιππου για περιπέτεια

Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος: Η άγνωστη ιστορία αγάπης - «Ποτέ δεν κοίταξε άλλον»

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο γνωρίστηκαν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ήταν 13- και η αγάπη τους εξελίχθηκε σε έναν γάμο 73 ετών μέχρι την ημέρα του θανάτου του. 

Όταν πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, η βασίλισσα αποχαιρέτισε τον έρωτα της ζωής της. «Ερωτεύτηκε και ποτέ δεν κοίταξε κανέναν άλλο», λέει η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας, Σάλι Μπέντελ Σμιθ. Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο στο ταξίδι του μέλιτος το 1947.

Στα 13, η μελλοντική βασίλισσα γνώρισε για πρώτη φορά τον τότε 18χρονο πρίγκιπα Φίλιππο το 1939, όταν επισκέφτηκε με τους γονείς και την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα το Royal Naval College στο Dartmouth. Αν και η Ελισάβετ ήταν συνεσταλμένη και ντροπαλή, γοητεύτηκε παράφορα από το πάθος του Φίλιππου για περιπέτεια.

Οι δυο τους αντάλλαξαν αμέτρητες επιστολές ενώ ο Φίλιππος υπηρετούσε στο Βασιλικό Ναυτικό στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Στον Φίλιππο αρέσει η οδήγηση και το κάνει γρήγορα!», έγραψε σε ένα γράμμα προς την συγγραφέα Betty Shew, που βγήκε σε δημοπρασία το 2016. «Έχει την δική του μικρή M.G. [ βρετανική μάρκα αυτοκινήτων], για την οποία αισθάνεται πολύ περήφανος. Με πήγε βόλτα μια φορά, όταν ήμασταν στο Λονδίνο, και ήταν πολύ διασκεδαστικό».

Η πριγκίπισσα Άννα με τον πρίγκιπα Κάρολο πίσω από τη βασίλισσα Ελισάβετ που κρατά την αγκαλιά τον πρίγκιπα Έντουαρντ. Ο πρίγκιπας Άντριου στέκεται δίπλα με τα χέρια στη μέση. PA/ EPA

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 1947 με τον γάμο τους να μετατρέπεται σε εθνική γιορτή μετά τον καταστροφικό πόλεμο. 

Όταν συμπλήρωσαν 50 χρόνια γάμου, η βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε μια σπάνια δημόσια δήλωσε με αφορμή την γαμήλια επέτειο. 

«Είναι κάποιος που δεν του αρέσουν τα κομπλιμέντα, αλλά με απλά λόγια υπήρξε η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια», είπε για τον πρίγκιπα Φίλιππο.Σε επίσκεψη στη Λιθουανία, τον Οκτώβριο του 2006. EPA/TOMS KALNINS

Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε χθες στα καθήκοντά της. «Η οικογένεια θα είναι στο πλευρό της. Καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει μια δουλειά και ο Φίλιππος θα ήθελε να συνεχίσει κανονικά. Το έκανε και όταν αποσύρθηκε από τον δημόσιο βίο», σχολίασε μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Πηγή: lifo.gr